12 juli Archeologie bij werkzaamheden bij de Dorpskerk in Vaassen

In het centrum van Vaassen hebben nutsbedrijven de afgelopen weken kabelwerkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden worden er smalle sleuven gegraven in de grond. Dit gebeurt onder archeologische begeleiding. Vorige week heeft de archeoloog enkele vondsten in de vorm van menselijke botresten en skeletten veilig gesteld. Dit is niet verrassend, omdat bij het archeologisch vooronderzoek in 2018 ook menselijke botresten en intacte graven gevonden zijn. Meer lezen? Kijk hier: https://www.epe.nl/…/archeologie-bij-werkzaamheden-grote-ke…
In de week van maandag 19 augustus worden de werkzaamheden in het centrum van Vaassen weer hervat. Dan wordt op enkele plaatsen het straatwerk opengebroken en worden een aantal bomen op het Marktplein gekapt (de bomen langs de kerk en voor de horeca). Woensdagavond 28 augustus is er weer een inloopavond over het Marktplein en de Torenstraat.