Zwarte route – Paleispark het Loo

Van oudsher diende dit park ter ontspanning van de koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. In het paleispark vindt u vijvers, een badhuis en enkele folly’s. De oorsprong van het paleispark ligt bij stadhouder Willem III die in 1684 het slot Het Oude Loo kocht inclusief 200 hectare land. Ook voor Koningin Wilhelmina is Kroondomein Het Loo altijd erg belangrijk geweest. Ze kocht vele hectare grond en schonk dit in 1959 aan de Staat, met behoud van het gebruikersrecht voor de drager van de kroon. Hieraan dankt het totale gebied haar naam, Kroondomein Het Loo. Het paleispark is slechts een klein deel van Kroondomein Het Loo.

WANDELROUTES

In het paleispark zijn acht wandelroutes variërend in lengte, drie routes zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

Rondwandeling: zwarte route, bewegwijzerd met paaltjes (9 km)

Startpunt: Parkeerplaats Pijnboomlaan