11-12-2019 Vernieuwd speelplein De Sprenge officieel geopend.

Vernieuwd speelplein De Sprenge officieel geopend.

Leerlingen van basisschool De Sprenge in Vaassen ontwierpen zelf hun natuurspeelplaats. Vandaag werd deze officieel geopend. In 2 weken tijd (!) veranderde het schoolplein van een stenen vlakte tot een inspirerende natuurspeelplaats.

Een waterpomp, een spreng, een buitenlokaal en speelse plantenbakken met inheemse en eetbare planten vormen de basis van het ontwerp. Samen met directeur Maikel van Breukelen verrichtte wethouder Robert Scholten de officiële opening. De wethouder heeft een vurige wens: “Dat het maar een speelplek voor iedereen mag worden. Dat je er kunt leren van de natuur. En dat je er lekker vies mag worden!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom, lucht, buiten en natuur