19-12-2019 Juf Bertha Niekamp stopt na 35 Jaar

Afscheid Juf Bertha,

Op donderdag 19 december hebben de kinderen en hun ouders van Peuterclub De Kouwenaar afscheid genomen van Juf Bertha (Niekamp).

De laatste peuter-schooldag voor de Kerstvakantie, begon nog als een normale dag in de kring en aan de knutseltafel, maar vanaf 10 uur stond de ochtend in het teken van het afscheid van Juf Bertha. De ouders van de kinderen waren uitgenodigd op de koffie, met gebak uiteraard, en voor de kinderen was er limonade met chips.

Juf Bertha is begonnen als peuterleidster bij ’t Kwetternest toen haar jongste zoon op de speelzaal kwam. Dat is inmiddels 35 jaar geleden. In 1999 stapte ze over naar de peuterclub van de Kouwenaar. Al die jaren heeft ze daar met 2 vaste andere vrijwilligers de leiding gehad. Toen ze afgelopen zomer besloot met pensioen te gaan, heeft ze de andere vrijwilligers die de club rijk is geworden ingewerkt om haar taken over te nemen.

Als je al 35 jaar peuterleidster bent, dan ken je veel mensen in Vaassen. Het gevolg daarvan is dat ze, vaak in het bijzijn van haar familie, voor de familie wildvreemde mensen aanspreekt met de tekst: “Ken je me nog? Ik heb je billen vroeger nog afgeveegd!”. En dan blijkt ook iedereen haar nog te kennen. Inmiddels zitten vaak al weer de kinderen van die kinderen van toen bij haar in de klas.

Tijdens haar afscheid mocht Juf Bertha vele cadeaus in ontvangst nemen. Het mooiste cadeau was natuurlijk het cadeau van de kinderen zelf. Iedereen had thuis iets getekend of een mooie foto gemaakt voor de juf. De andere leidsters hebben dit gebundeld in een mooi boek. Ook een mooie bos bloemen van de kinderen mocht niet ontbreken.

Tot slot werd er nog één keer gezongen voor de juf door alle kinderen. Het liedje dat normaal gesproken gezongen word voor een peuter die naar de kleuterschool gaat, was nu speciaal voor Juf Bertha.