03-05-2020 Vaassens Bier und Weinfest 2020 afgelast

PERSBERICHT VAN DE ROSSUMDAERPERS

Vaassens Bier und Weinfest 2020 afgelast

De Rossumdaerpers heeft het Vaassens Bier und Weinfest, dat gepland stond voor zaterdag 10 oktober, afgelast. De carnavalsvereniging moest uiterlijk rond deze tijd afspraken maken met de vaste partners van de club en artiesten definitief vastleggen, maar dat is onder de huidige omstandigheden een te groot risico.

Hoewel de regering in verband met de strijd tegen het Coronavirus vergunning plichtige evenementen tot 1 september heeft verboden, kan de vereniging niet wachten tot het moment dat er duidelijkheid komt met het oog op oktober. Zo moeten niet alleen artiesten worden gecontracteerd, maar ook de huur met bijvoorbeeld dorpscentrum De Wieken worden besproken, de beveiliging worden geregeld en vele van dergelijke facetten. Er is echter nog te veel onduidelijk of het feest überhaupt mag doorgaan en, als het al mag, onder welke voorwaarden dat dan is. Als er later toch een afgelasting volgt, draait De Rossumdaerpers op voor alle kosten. Dat scenario kan het bestuur niet verantwoorden.

Het betekent dat voor het eerst sinds oktober 1989 geen extra feest wordt georganiseerd door de carnavalsvereniging. Destijds bestond de club 22 jaar en werden de jubileumfestiviteiten gecombineerd met een oktoberfeest. De grote attractie van het Bier und Weinfest, Die Dorfer, maakten al in 1990 nog onder de naam Dorfer Buam voor het eerst hun opwachting in de tot Rossumburcht omgebouwde sporthal van De Wieken.

,,Natuurlijk balen we hier erg van”, aldus voorzitter Rob Hoppenbrouwer namens De Rossumdaerpers. ,,Niet alleen voor het publiek, maar ook voor al onze medewerkers die zich onder normale omstandigheden op een heerlijke, ontspannen dag hadden verheugd. Maar er is gewoonweg geen andere optie.” De vereniging hoopt dat er op tijd duidelijkheid komt in de aanloop naar carnaval 2021 dat nu van 13 tot en met 16 februari op de agenda prijkt.