14-05-2020 Parkeren op de markt in Vaassen

Vanaf volgende week kan er niet meer geparkeerd worden op het Marktplein in ’t hart van Vaassen. Dat is duidelijk geworden na vragen van het CDA en Nieuwe Lijn aan wethouder Scholten tijdens een bijeenkomst van de Raad en College van de gemeente Epe. Plan is om het Marktplein ook in de toekomst in het voorjaar en tijdens de zomermaanden gesloten te houden voor auto’s. In de wintermaanden is het plein dan wel beschikbaar voor geparkeerde auto’s.

Per 1 juni gaan de terrassen, als er toestemming voor is, weer open in Vaassen. Het CDA stelde ook vragen aan de wethouder over het houden van afstand op de terrassen en of terrassen kunnen en mogen uitbreiden. Dit blijkt zo te zijn. Samen met ondernemers wordt bekeken hoe dit aangepakt gaat worden m.b.t. afzetten/ verleggen van wandelpaden en/ of afsluiten van wegen in het centrum.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, wolk en buiten