04-10-2020 Toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker voor 2020 AFGELAST

PERSBERICHT VAN HET TOERNOOI OM DE EET EN DRINKCAFÉ DE SLIMMERICK WISSELBEKER

Toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker voor 2020 afgelast

In navolging van vele andere organisatoren van evenementen hebben ook de mensen achter het Toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker moeten besluiten om in 2020 tot een afgelasting te komen. Het Coronavirus is hiervoor verantwoordelijk, omdat het onmogelijk is de sociale facetten van de voetbal driedaagse de ruimte te geven.

Natuurlijk mag er op dit moment zaalvoetbal worden gespeeld, maar het wordt steeds waarschijnlijker dat er eind december geen publiek bij aanwezig mag zijn of dat dit alleen onder zeer strenge voorwaarden mogelijk is. De kracht van de strijd tussen acht ploegen uit de gemeente Epe was echter vooral dat de aanwezigen tijdens de avond van de tribune naar het restaurantgedeelte van dorpscentrum De Wieken konden lopen om zo zaalvoetbal kijken te combineren met gezelligheid. Ook voor de deelnemers is het belangrijk om zich zonder beperkingen door het gebouw te kunnen begeven. Het bevorderen van onderlinge contacten tussen de clubs blijft een belangrijke pijler voor de organisatie.

Omdat juist de verbroedering niet meer mogelijk lijkt, was het zinvol om niet langer meer te wachten met een beslissing. Toen de organisatie de verenigingen informeerde over dit nieuws, heeft zij er daarbij wel op gewezen dat het Toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker in 2021 in principe de 25ste editie gaat beleven. Vandaar dat er de hoop is om er dan op 28, 29 en 30 december iets speciaals van te maken.