Ook in 2021 helaas geen Vaasaqua.

Ook in 2021 helaas geen Vaasaqua.
Na de persconferentie van gisteren 12 januari is het Vaasaqua bestuur digitaal bij elkaar gekomen om de knoop door te hakken. Helaas ook dit jaar geen Vaasaqua was het unanieme besluit. Niet omdat wij niet willen, maar omdat het gewoonweg niet mogelijk is een evenement van die omvang te organiseren met alle onduidelijkheid richting 13 mei. Zolang we nog 1,5m van elkaar moeten blijven bewegen en zolang het Corona-virus nog niet onder controle is, is het onmogelijk om een evenement te organiseren waar in normale omstandigheden ruim 40.000 mensen op af komen.
Het gehele bestuur vindt het erg verdrietig dit besluit gisteren te hebben moeten nemen, maar normaal zouden wij nu qua voorbereiding alles al rond hebben qua muziek, boekenmarkt, braderie en attracties, en gelet op waar we nu staan met de Corona-pandemie zal het nog maanden duren voordat er weer evenementen kunnen worden gehouden.
Wat wij als bestuur wel hebben besproken is dat zodra het kan, mag en verantwoord is, wij hopelijk dit jaar nog wel een mooie muziekavond willen organiseren op het marktplein. Uiteraard niet te vergelijken met Vaasaqua, maar hopelijk kan dat dan weer zonder belemmeringen in 2022 !
Blijf allemaal gezond, houd de moed er in, en zoals de slogan van de Zwarte Cross zegt. “Blijf Negatief”.
Namens het bestuur van Vaasaqua
Marleen Schoenmaker, Ingrid van Essen, Anne-Marie Ankersmit, Arjan van Triest, Geert Schoenmaker, William Berkhoff, Tjeert-Jan Bosman, Jeroen Stegeman en Wico Ankersmit