PERSBERICHT VAN DE ROSSUMDAERPERS

Heel Vaassen kijkt omhoog voor het nieuwe Prinsenpaar

Vele hoofden zijn zaterdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur gericht naar de lucht. Dan kijkt heel Vaassen omhoog om te zien wie het nieuwe Prinsenpaar der Rossumdaerpers is geworden. Op 15 januari stappen de nieuwe Prins en Prinses immers in Teuge in een vliegtuig met sleep die vervolgens boven het dorp gaat vliegen. Op de sleep staat te zien wie zich de komende tijd de doorluchtige heersers mogen noemen, terwijl die kunnen zien hoe de feestvierders daarop reageren.

CV De Rossumdaerpers houdt zich te allen tijde aan richtlijnen van de overheid, maar… Laat zich niet te neer slaan door beperkingen. De club gaat juist uit van hetgeen er mogelijk is. Daarom konden de Elfde van de Elfde en het Prinsenbal helaas niet doorgaan, maar via deze spectaculaire actie laat de vereniging zien dat de Coronapandemie de vereniging niet klein krijgt. Vandaar dat deze wijze van presenteren werd bedacht om de nieuwe Prins en Prinses toch iets te bieden wat geen van hun voorgangers ten deel is gevallen, waardoor de bekendmaking toch speciaal zal zijn.

Voor Prins John I (Bosch) en Prinses Leonie I (van Mourik) komt op 15 januari een eind aan hun regeerperiode. Zij dragen hun versierselen op informele wijze over aan hun opvolgers. Traditioneel blijven de namen van de nieuwe leiders van het feest de officiële presentatie geheim.

Omdat de hoop altijd als laatste sterft, staat carnaval 2022 nog steeds op de agenda voor zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart. Mochten er dan nog altijd beperkingen gelden, gaat de club wederom uit van de mogelijkheden in plaats van beperkingen. Want dat wil zij de liefhebbers blijven aangeven: eens vieren we weer samen feest voor Vaassenaren, door Vaassenaren op een manier die hoort bij Vaassenaren. Voor meer informatie kan iedereen terecht op www.rossumdaerpers.nl.