Voor de zekerheid alternatieve presentatie nieuwe Prinsenpaar

Hoewel de club vasthoudt aan de presentatie op zaterdag 15 januari en aan het laten vliegen van een vliegtuig met sleep, heeft deze keer het weer gezorgd voor opnieuw een aanpassing van de plannen. Gezien de weersverwachtingen is het niet honderd procent zeker dat mensen een vliegtuig met sleep kunnen zien. Daarom heeft CV De Rossumdaerpers geregeld dat de nieuwe Prins en Prinses niet meevliegen, maar op een DJ-wagen door Vaassen rijden.

Vele hoofden gaan zich zaterdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur dus nog steeds naar de lucht richten om op de sleep te zien wie de nieuwe voorgangers van het dorpsfeest zijn. Als het ook maar enigszins kan, gaat de vlucht door en kunnen mensen niet alleen naar de lucht kijken, maar daarna óók naar de straat om daar de nieuwe Prins en Prinses voorbij te zien komen. Het is – vanwege de Coronaregels – helaas niet mogelijk de route vooraf bekend te maken, omdat zich dan groepen mensen op een bepaalde plek verzamelen. Wel kan de carnavalsvereniging melden dat alle wijken van het dorp worden aangedaan. Dus kijkt u vanaf het balkon of de tuin naar het vliegtuig en hoort u vanuit de verte de muziek aankomen… Dan kunt u ook in uw buurt zien wie zich vanaf dat moment Prins en Prinses der Rossumdaerpers mogen noemen.

Als het vliegtuig vliegt, blijft het bij deze opzet. Maar… Als het weer een vlucht niet toelaat, gaat het Prinsenpaar nog altijd door het dorp rijden en brengt de vereniging vanaf 11.00 uur een groot spandoek aan op de wieken van Daams Molen. Zodat iedereen nog altijd op het door hem of haar gewenste moment naar de lucht kan kijken. En zo zien wie de ultieme erebanen van het dorp ten deel is gevallen.