Prins Gertjan I en Prinses Eline I zijn nieuwe heersers der Rossumdaerpers

Corona zorgde enkele keren voor uitstel, maar uiteindelijk zijn Prins Gertjan I en Prinses Eline I toch gepresenteerd als doorluchtige heersers over hun nieuwe rijk. Met een rondgang door Vaassen konden mensen uit alle wijken van het dorp persoonlijk in hun eigen vertrouwde omgeving kennismaken met de opvolgers van John en Leonie.

Normaal gesproken is de presentatie altijd om elf minuten over elf in de avond van de elfde van de elfde maand, maar dat moest op het laatste moment worden afgelast wegens oplopende Coronabesmettingen. De club hield daarna lang de hoop dat de presentatie nog in bijzijn van tenminste een groep mensen kon worden gehouden, maar ook dat was niet mogelijk. Toch wilden De Rossumdaerpers hun nieuwe voorgangers graag presenteren, omdat het voor hen ondoenlijk was het grote geheim nog langer geheim te houden. Al liep het ook op de dag zelf het niet zoals gewenst, want deze keer was het de mist die het laten opstijgen van een vliegtuig met sleep in de weg stond.

Zodoende stapten Gertjan Visser en Eline Meuleman zaterdagochtend op een DJ-wagen om onder de klanken van feestmuziek door het dorp te worden gevoerd. Al waren er natuurlijk slimme figuren die de spandoeken bij Daams Molen eerder hadden gezien… Het mocht de pret geenszins drukken, want zij beleefden een geweldige dag. Weliswaar niet zoals hun voorgangers met een groot feest, maar die voorgangers zijn bij hun presentatie weer niet met groot kabaal door het dorp gevoerd. Dat beleven Gertjan en Eline hopelijk twee keer, want eens gaan zij met de optocht door de straten van Vaassen.

De nieuwe heersers over Rossumdaerp hebben een carnavalsleven achter de rug als zo vele geboren en getogen Vaassenaren van hun generatie, want de twintigers maakten al kennis met het feest nog voor zij zich kunnen herinneren. Dankzij ouders voor wie het vierdaagse feest vaste prik was. Via kindercarnaval werden zij mensen die steevast bij elk evenement van De Rossumdaerpers meededen. Er waren dan ook geen twijfels toen zij al op 8 en 9 september zijn gevraagd om Prins en Prinses te worden.

Of en op welke wijze er in 2022 carnaval wordt gevierd, staat nog in de sterren geschreven, maar het feest prijkt voor 26 februari tot en met 1 maart op de agenda. De carnavalsvereniging houdt via zijn eigen media en de regionale media iedereen zo veel mogelijk op de hoogte wat er dan eventueel gaat gebeuren.