Ook carnaval 2022 in Vaassen afgelast

Hoewel de beslissing al enige tijd in de spreekwoordelijke lucht hing, heeft CV De Rossumdaerpers uiteindelijk toch wederom de onvermijdelijke beslissing moeten nemen en carnaval 2022 in Vaassen af te gelasten. De club kan nieuwe besluiten van de regering niet langer afwachten, omdat zij op dit moment geen vergunning krijgt van de gemeente en de gemeente ook niet kan toezeggen dat deze er op korte termijn kan komen.

De aanleiding hiervoor zijn natuurlijk de bestaande maatregelen om het Coronavirus te beteugelen. Er is wel hoop dat deze op korte termijn worden verlicht, maar wanneer dat gaat gelden voor evenementen waar carnaval er één van is, kan momenteel niet worden gezegd. Aangezien carnaval over vier weken zou zijn, is de tijd te kort om daarop nog organisatorisch te anticiperen. ,,Wij gaan altijd uit van datgene wat wel kan, maar nu zijn óók wij op onze grenzen gestoten”, aldus voorzitter Rob Hoppenbrouwer. ,,Er komt bij dat wij een feest voor het hele dorp willen blijven geven. We zijn er voor alle leden. We zien het niet zitten om iets te houden waarbij slechts een deel van de mensen aanwezig mag zijn.”

De club kan niet langer wachten, omdat zij met veel andere partijen te maken heeft, zoals bijvoorbeeld dorpscentrum De Wieken waar sportverenigingen steevast een pauze inlassen om carnaval de ruimte te geven. Natuurlijk staat de club op 26 februari wel stil bij het feit dat die dag eigenlijk carnaval gevierd hoort te worden, maar die plannen zijn nog niet gemaakt, omdat het nog volslagen onduidelijk is welke regels dan gelden. Een groot feest kan het echter niet meer zijn.