Carnavaleske zaterdagmarkt zorgt toch voor carnaval in Vaassen

Omdat het na de laatste versoepelingen rondom de Coronamaatregelen alsnog mogelijk is op beperkte schaal carnaval te vieren, gaat De Rossumdaerpers dat zaterdag 26 februari doen. Zoals het de vereniging betaamt, wil zij heel Vaassen hierbij welkom heten. Daarom wordt het gehouden op het marktplein, waarbij een podiumwagen onderdeel is van de gebruikelijke zaterdagmarkt. Zo wordt die dag toch één groot feest.

Voor Prins Gertjan I en Prinses Eline I beginnen hun plichtplegingen kort na half elf als zij in Museum Vaassen Historie worden geïnterviewd door Radio 794, waardoor mensen zo al enigszins in de stemming kunnen komen. Als de doorluchtige hoogheden van daaruit naar de markt lopen, kunnen feestvierders naar het centrale punt in Vaassen komen, waar tussen IJssalon Rozeboom en Marktzicht een podiumwagen staat. Daar begint om elf minuten over elf het feest met de officiële opening door voorzitter Rob Hoppenbrouwer.

Vervolgens neemt Adjudant Erwin – zoals dat van hem gewoon is tijdens carnaval – de regie over en presenteert een programma, waarin niet alleen DJ’s van de club aan bod komen, maar ook het duo Suitz, dat al eens eerder optrad tijdens de feesten in De Rossumburcht en het publiek opnieuw gaat vermaken volgens hun bekende slogan: Strak in het pak, uit je dak. Verder zijn er die dag optredens van de eigen dansgardes, waardoor de feestvierders overdag een gezamenlijk moment hebben om carnaval 2022 luister bij te zetten.

Het moest in 2021 online en in 2022 is het slechts beperkt, maar De Rossumdaerpers kan toch leven volgens een regel uit één van de beroemdste carnavalsnummers aller tijden van de Twee Pinten: Wat er ook gebeuren zal, wij vieren altijd carnaval. In 2023 gebeurt dat hopelijk weer traditioneel vier dagen in dorpscentrum De Wieken die dan weer is omgebouwd tot Rossumburcht.