Vrijheid! Wij vieren vandaag dat wij dit al 77 jaar vrij zijn.

Wat een bijzondere dag vandaag! Samen met veel inwoners gingen we terug in de tijd. Burgemeester Tom Horn sprak in het centrum van Epe kort bij de tour met historische voertuigen. De organisatie was in handen van Stichting vrijheid in de gemeente Epe. “75+2, dat vieren we vandaag. Velen van ons weten gelukkig niet eens wat oorlog is, omdat vrijheid al 77 jaar ‘gewoon’ is in ons land. Sta vandaag stil en bedenk: de vrijheid die wij hier vandaag vieren, is een droom voor de vele vluchtelingen in ons land. 75+2: dat heeft ook dankbaarheid in zich. In 2020 stonden de militaire voertuigen ook klaar, om door Vaassen, Emst, Oene en Epe te rijden. Corona maakte het toen onmogelijk om te herdenken, te beseffen en te beleven. Gelukkig hebben vele vrijwilligers die dit jaar op jaar mogelijk maken, niet stilgezeten. Prachtig! Daarom ben ik dankbaar dat ik jullie hier mag verwelkomen, voor het eerst als burgemeester van Epe. Dank u wel!