Optocht komt door aanpassing route twee keer door centrum Nadat CV De Rossumdaerpers bij carnaval in 2019 en 2020 de route van de optocht door het dorp al heeft moeten aanpassen vanwege werkzaamheden, is dat ook in 2023 bij de hervatting van het vierdaagse evenement na twee jaar Corona het geval. Ging het destijds om de renovatie van het centrum, nu zijn er aanpassingen aan de Krugerstraat. Het betekent echter wel dat er iets uit 2019 en 2020 kan worden ingehaald. Het biedt immers direct een kans om iets in te halen, want destijds kon de stoet niet over het pronkstuk (het winkelgebied aan de Dorpsstraat waar de mensen normaal gesproken tot wel zeven rijen dik staan te kijken). Op zaterdag 18 februari doet de optocht liefst twee keer het winkelcentrum aan. Natuurlijk flaneren dit jaar weer de mooiste en meest bijzondere wagens door de straten van Rossumdaerp. Die nemen deze route: Molenstraat, Deventerstraat, Dorpsstraat, Marijkeweg, Beatrixweg, Julianalaan, Koekoeksweg, Industrieweg, Beatrixweg, Julianalaan, Dorpsstraat, Kosterstraat. ,,Ik vind het prachtig dat we er telkens weer in slagen om iets dat tegen zit om te bouwen tot iets moois, reageerde voorzitter Jan Hagen. ,,Na twee jaar waarin weinig kon, merken we dat iedereen het ritme weer te pakken moet krijgen en dan is het inspirerend om te zien hoe de medewerkers alles blijven oppakken. Dat de optochtcommissie er ook in 2023 iets bijzonders van maakt ondanks deze tegenslag is zo’n voorbeeld daarvan. Carnaval 2023 wordt zaterdag rond 13.00 uur bij de Molen geopend, waarna Prins Gertjan I van burgemeester Tom Horn de sleutel van de gemeente krijgt overhandigd, waardoor hij het samen met Prinses Eline I symbolisch voor het zeggen heeft. Dat is de start van vier dagen groots samenzijn met eerst de optocht en daarna feesten in De Rossumburcht (het tot feestpaleis omgebouwde dorpscentrum De Wieken).