Jannes, Jan Biggel en John de Bever blikvangers bij programma der Rossumdaerpers 2024 Jannes, Jan Biggel en John de Bever zijn slechts enkele van de vele artiesten die acte de présence geven tijdens carnaval 2024 bij De Rossumdaerpers. Dat werd duidelijk tijdens het meer dan uitstekend bezochte Prinsenbal van de Vaassense vereniging. Van 10 tot en met 13 februari staan verder onder anderen Het Feestteam, De Havenzangers, Robert Pater, Danny Panadero en Boer Bennie op de bühne van De Rossumburcht. De onthulling was tijdens een even ontspannen als gezellige middag, waarbij liefst acht verenigingen te gast waren. Zo vierden De Kladdegatters (Hattem) De Vrogge Reuiers (De Vecht), De Tonnezotters, De Deurzakkers, De Pepperbussies (allen Zwolle), De Lollebroeken (Wilp), De Dwarsliggers (Eerbeek) en de Nederlandse Carnavals Vrienden het feest mee met Prins Renko I en Prinses Ellen. Ook groepen die altijd deelnemen aan de optocht, Altied Schik en Gewoon Deurgoan, lieten zich in officiële gedaante zien. Zij weten nu allemaal ook dat het spektakel begint met de overdracht van de gemeentesleutel door burgemeester Tom Horn aan Prins Remko I en de daarop volgende optocht. Als de deelnemers en bezoekers weer bij het tot Rossumburcht omgebouwde dorpscentrum De Wieken zijn, begint het feest met een gastoptreden van Quint. Hij staat later die avond net als DJ Riva Soull ook in het Partycafé. De grote bühne biedt dan plaats aan Sven Versteeg en Jannes. De eerstgenoemde staat onder meer wekelijks in Café Bolle Jan in Amsterdam. Toch wordt het hoogtepunt waarschijnlijk de rentree van de Koning der Piraten. Jannes heeft al menige keer feesten van De Rossumdaerpers tot een spektakel gemaakt. Hij was er enkele jaren niet, maar staat garant voor een glorieuze terugkeer. Op zondag volgt de Kindermiddag met een compleet programma, waarbij er aan de jongsten van alle leeftijden is gedacht. Niet alleen mogen die zich verheugen op Jeroens Jeudshow, maar ook op de Kidshitz DJ Show. De eerstgenoemde act keert na vier jaar terug naar Vaassen en heeft eerder al vele jonge Rossumdaerpers vermaakt. Die zitten meer op Internet dan achter de tv, maar… DJ Ricardo van de Telekids Discoshow heeft op dat medium vele fans met zijn platenkeuze die in het teken staat van de Kids Top 20. Vervolgens is het zondagavond tijd voor een gezellig apres ski feest in de eigen skihut van De Rossumdaerpers. Dan staat in de grote zaal Het Feestteam. Stan en Frank en hebben bij alle programmaonderdelen bij De Rossumdaerpers hun opwachting gemaakt en zorgen ook bij de jongeren (deze avond mogen de twaalf tot zestienjarigen meevieren met de volwassenen) voor een show die mensen in beweging houdt. Die avond verzorgen verder niet alleen de eigen DJ’s Remco en Laurens voor muzikale omlijsting, maar komt ook FeestDJ Ruud naar De Rossumburcht. Er is bijna geen groot festival in Nederland waar hij niet heeft gestaan. Dus mag de bühne der Rossumdaerpers niet ontbreken op zijn al imposante CV. Rosen Montag is een traditioneel hoogtepunt bij het Rossumdaerper carnaval, wanneer het begint met een gezellige middag, waarin het traditionele carnaval alle ruimte krijgt. Het werd immers hét hoogtepunt van vier dagen feest door bijna drie decennia De Havenzangers in hun traditionele samenstelling. Eén van hen, Willem Mulder, treedt nu onder die naam op met zijn zoon Wesley en is dus weer actief op de plek die voor hem zo vertrouwd aanvoelt. Toch wordt de échte knaller zo goed als zeker Jan Biggel. De zingende stukadoor die dankzij Waylon een megahit scoorde met ‘Ons moeder zeej nog’ weet als geen ander overal in het land een feest te bouwen met zijn publiek. Vervolgens staat er tijdens de Hollandse Avond ook weer één van de huidige groten van de Nederlandstalige muziek op het hoofdpodium: John de Bever. Die werd bekend als één van de beste zaalvoetballers die Nederland ooit had, maar daarvoor en daarna was hij óók nog eens een succesvol zanger. ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ uit 2015 behoort zelfs tot de ultieme klassiekers van de Nederlandstalige feestmuziek. Die zal dan ook zeker te horen zijn tijdens de Hollandse Avond. Tevens is er een gastoptreden van Robert Pater uit Raalte die vorig jaar – na het overlijden van haar – de al zestig jaar oude ode aan Gina Lolobrigida opnieuw in de hitparades zong. Het is na Rosen Montag nog niet voorbij, want op dinsdag 13 februari volgt de pyjamaparty annex nachtponnenfeest met Danny Panadero en Boer Bennie. De eerstgenoemde geniet landelijke bekendheid dankzij zijn grote hit Danny’s Autopaleis en Boer Bennie was de grote sensatie van het Rossumdaerper carnaval 2023. Hoewel het publiek al drie dagen feest ‘in de benen’ had, ging dat helemaal los tijdens zijn show vol boerenrock, meezingers en piratenkneiters.